Medunarodna trka zaprega pasa

Magnifico Blanco Team ( Kira Magnifico Blanco i Aguero De Arroyo Blanco) je 5.oktobra ucestvovao u Medunarodnoj trci zaprežnih pasa. Trka se održala u Apatinu, na predivnom terenu u neposrednoj blizini Dunava. Organizator trke je bio Sleddog Sport Klub iz Srbije, u saradnji sa KD Pannonija iz Apatina.

Sleddog trke na suvom su trke koje se odigravaju na zemljištu bez snega. Ovaj sport karakterišu razlicite rase pasa odgajane da trce dok vuku kolica, bicikl ili samo trce sa vlasnikom. Takmicenje se sastojalo iz nekoliko kategorija. Magnifico Blanco Team je ucestvovao u kategoriji Bikejoring 1, One dog open.

Bikejoring je vid rekreacije ili sport u kome pas koji nosi am, ili tim pasa trce i vuku bicikl. On spada u sleddog sportove na suvom i praktikuje se u periodima kada nema snega. Takode se upotrebljava za trening vucnih rasa pasa van sezone.

U kategoriji Bikejoring 1 – One dog Open ( 3 km ) , Slobodan Lazic i Kira Magnifico Blanco su osvojili II mesto, a Aleksandar Komušanac i Aguero De Arroyo Blanco III mesto!

Divno proveden dan u prirodi sa psima, prelepo druženjei odlicna organizacija !

Sve pohvale Sleddog Sport Klub- u Srbija!

http://www.sleddogsc.com