O nama

Slider image

Trebao bi konačno, nakon više od deset godina bavljenja isključivo ovom rasom, da odgovorim na pitanje Ko smo, šta smo i čime se mi to bavimo?

Mi smo bračni par Lazić, Blanka i Slobodan sa pripadajućom porodicom. Ceo proces brige o našim životinjama sprovodimo sami uz povremenu ( i jedinu)  pomoć mog oca Đorđa.

U proteklom periodu (u jednom trenutku ) u našem vlasništvu   smo imali nekoliko desetina  Dogo Argentina. Težeći ka svom odgajivačkom cilju pravili smo razne kombinacije parenja. Od prvog legla 2003.godine pa iz svakog narednog legla, ostavljali smo bar po jedno žensko štene. Na taj način smo nakon 5-6 godina  počeli ozbiljno stvarati žensku liniju Magnifico Blanco kuja. Nakon toga je svako naredno parenje ( unutar ili van odgajivačnice) i odgajivanje postajalo sve zahtevnije….

Blanka je od prvog dana angažovana oko higijene i nege štenadi, administracije, marketinga i komunikacije  sa posetiocima sajta. Moj deo je ishrana, nega i higijena odraslih pasa, trening, obuka i priprema pasa za izložbe. Podjednako smo angažovani oko pripreme / obrade fotografija i tekstova na sajtu.

Za ovih desetak godina , trudili smo se da u našoj državi i regionu promovišemo rasu na najbolji mogući način. O našoj Odgajivačnici i rasi je snimljeno nekoliko televizijskih emisija( postavljene su u sekciji video), naši psi su glumili u nekoliko muzičkih spotova i najveći broj tekstova o ovoj rasi sam napisao kao dopisnik časopisa Moj pas i  Zov ( povremeno).

Bavljenje psima je naš hobi. I dalje obavljamo svoje primarne poslove. Blanka je učiteljica u Osnovnoj školi, a ja sam zaposlen kao profesor u  Srednjoj Poljoprivrednoj školi. Pored opštih ( stručnih) predmeta u Školi, predajem i Opštu kinologiju kao  i Sportsko konjarstvo svojim učenicima. Usko opredeljenje nakon studija su mi bili konji, koji su moja sledeća ljubav, struka i hobi. Kinološki sam sudija II FCI grupe i imam licencu Istruktora i trenera u konjičkom sportu. Kinologijom se bavim više od 20 godina, a obuka, trening i psihologija pasa ( i konja)  su mi omiljene oblasti.  Uz sve navedeno, povezao sam svoje zanimanje sa hobijima, na profesionalan način.

Već mnogo godina u nazad, svakodnevne obaveze oko pasa oduzimaju nam 3-4 časa dnevno, a neretko i mnogo više….  Nakon toliko uloženog vremena i dalje koristimo svaki slobodan trenutak da izađemo sa psima ( ili konjima) u prirodu ili na izlet. U večernju šetnju sa psima  se ide obavezno, svakodnevno.

Najčešće ( zadnjih godina ) imamo 1-2 legla godišnje.  Imamo pet mužjaka i pet kuja. U našem porodičnom domu je jedan mužjak i stabilan čopor ženki, tako da štenad odgajamo zajedno. ( Ostali psi su  na drugoj lokaciji sa konjima.) Pre preuzimanja štenad prolaze osnovnu socijalizaciju sa decom i domaćim životinjama,    naučeni su  na povodac, kao i na veliki broj situacija unutar i van Odgajivačnice.

Da li Vam treba Dogo Argentino za druga i prijatelja ili želite sav sjaj velikih izložbi? Možda Vam treba pas sa kojim ćete u genetici i daljem odgajivanju znati čemu  možete da se nadate? Svako štene koje od nas odlazi, odlazi sa našom preporukom i Ugovorom koji zakonski  štiti prava pasa i Vas kao budućeg vlasnika. Važno je pronaći one koji nam  veruju da je naš odgajivački rad i pravac ispravan. Iz tog razloga se radujemo posetama Odgajivačnici kao i Vašim pozivima .

Potvrdu da je naš odgajivački plan i cilj ispravan i snagu da nastavimo na ovaj način u budućnosti ,  pružate nam upravo Vi    pozivima i mailovima  zahvalnosti…

Za ovih desetak godina bavljenja rasom, prošli smo kroz razne faze, ali od prvog psa težimo stvaranju što stabilnijih i naravno što lepših primeraka ove rase. To je i bio glavni cilj desetogodišnjeg odgajivanja. Da li smo i koliko u tome uspeli, ostaje na Vama  da zaključite.

Hvala Vam na podršci!